powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Παραμένει το πρώτο φαβορί για άνοδο η Νίκη

Έπρεπε να συνωμοτήσουν όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος την Πέμπτη στην Τσαριτσάνη, για να χάσει η Νίκη με 1-0, αφού από τη μια ο διαιτητής Μάστακας, που έκανε δώρο το πέναλτι από το οποίο προήλθε το γκολ των γηπεδούχων και από την άλλη η απίστευτη γκίνια των κυανόλευκων που είχαν τρία δοκάρια με τους Πουλάκο (43’), Λαμπρόπουλο (57’) και Παπατζίκο (88’) έφεραν το άσχημο αποτέλεσμα και μαζί την απώλεια της πρώτης θέσης στην ειδική βαθμολογία των play off ανόδου. 

Βέβαια, η Νίκη είχε και άλλες καλές στιγμές, για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, έχοντας βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο από το 4’, αλλά είτε ο τερματοφύλακας Πίτκας, που ήταν σε ετοιμότητα σε δύο επικίνδυνα σουτ του Παυλίδη (9’ και 16’), είτε ξανά η ατυχία σε προσπάθειες του Παυλίδη (44’) και Λαμπρόπουλου (72’) που πέρασαν ελάχιστα άουτ, συνετέλεσαν στο να μείνουν οι φιλοξενούμενοι άσφαιροι για πρώτη φορά μετά την 1η Απριλίου, όταν είχαν χάσει με 1-0 από τον Τύρναβο εκτός έδρας. 

Επομένως, η Νίκη είχε στο χθεσινό ματς ούτε λίγο ούτε πολύ επτά κλασικές ευκαιρίες, χωρίς να μπορέσει να μετουσιώσει καμία σε γκολ, δείγμα ότι το ρεσιτάλ ατυχίας δεν είχε προηγούμενο για την ομάδα του Βόλου. Βέβαια, στάθηκε κι αυτή τυχερή σε δύο περιπτώσεις, στις οποίες ο Βούρας νίκησε σε τετ-α-τετ τους Κουλτσιάκη (7’) και Παλάσκα (84’), αλλά γενικότερα το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. 

Θέλει να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο

Φυσικά, η σωρεία ευκαιριών που έχασε η Νίκη δεν εμπόδισε τον Π. Αμανατίδη, που γνωρίζει ότι η ομάδα του έχει ποιότητα και έχει δείξει τις απεριόριστες δυνατότητές της, να δηλώσει ευθαρσώς στη συνέντευξη Τύπου ότι οι παίκτες του είχαν μέτριο πρόσωπο σε σχέση μ’ αυτό του αγώνα με τον Πανηλειακό και πως μεθαύριο με τη Ζάκυνθο, σε ένα παιχνίδι όπου το τρίποντο είναι μονόδρομος, πρέπει να παρουσιάσουν την πραγματική τους εικόνα. 

Σίγουρα, η αναφορά του 42χρονου τεχνικού έχει μεγάλη βάση, καθώς η Νίκη, παρά το ότι έπαιξε στο μισό γήπεδο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τον Οικονόμο, δεν είχε τους αυτοματισμούς και την ανάπτυξη που μας έχει συνηθίσει και σε αρκετές περιπτώσεις «πουλούσε» με ευκολία την μπάλα, ενώ φυσικά προβλημάτισε και η επιθετική δυστοκία.

Μεθαύριο λοιπόν στις 18.30 στο Π. Μαγουλάς επιβάλλεται να εμφανιστεί η πραγματική Νίκη κόντρα στη Ζάκυνθο και προσθέτοντας τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της να ξαναπάρει κεφάλι στη βαθμολογία. Αυτό θα συμβεί, αν ο Οικονόμος, που τόσο στη Ζάκυνθο όσο και προχθές είχε απίστευτη ρέντα, κάτι που δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον, χάσει βαθμούς στον Πύργο απέναντι στον Πανηλειακό. Οι Πυργιώτες εξάλλου ψάχνουν την πρώτη τους νίκη, που θα τους επιτρέψει να κρατηθούν ζωντανοί στη μάχη της ανόδου. 

Στο νικιώτικο στρατόπεδο δε χάνουν την πίστη τους ότι αυτοί είναι το πρώτο φαβορί για άνοδο και πως την Κυριακή θα ξαναβρεθούν στην κορυφή, πηγαίνοντας από θέση ισχύος στον Πύργο την επόμενη Τετάρτη, για να τα παίξουν όλα για όλα, ενώ τους ευνοεί και το πρόγραμμα, καθώς έχουν δύο ματς στη έδρα τους και ένα έξω. Εν αντιθέσει ο Οικονόμος, που βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τους Βολιώτες, εκτός από τον Πανηλειακό φιλοξενείται στην αυλαία και από τη Νίκη. 

Χωρίς Δεληζήση και Αναστασίου με Ζάκυνθο
Σήμερα, οι ποδοσφαιριστές του Π. Αμανατίδη προπονήθηκαν το πρωί και ο μοναδικός απών για μια ακόμη φορά ήταν ο Αναστασίου, που εξακολουθεί να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για να κάνει φυσικοθεραπείες. Φυσικά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του μεθαύριο. 

Δεύτερη απουσία θα είναι αυτή του Δεληζήση, που δηλώθηκε και επίσημα να εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών λόγω των επτά κίτρινων καρτών που είχε συμπληρώσει στους δύο προσεχείς αγώνες με Ζάκυνθο εντός και Πανηλειακό εκτός. 

Παράλληλα, ο στόπερ της Νίκης με την κάρτα που πήρε χθες έφτασε τις οκτώ κίτρινες, όπως και ο Ριζογιάννης από τον αγώνα με τον Πανηλειακό, και πρέπει να φτάσουν και οι δύο τις δέκα, για να τιμωρηθούν εκ νέου, πράγμα ακατόρθωτο για τον Δεληζήση, που θα αγωνιστεί ακόμη σε ένα ματς, και δύσκολο για τον Ριζογιάννη. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι Χολέβας και Στουρνάρας, που έχουν τρεις κίτρινες και με μία ακόμη θα πρέπει να εκτίσουν ποινή μίας αγωνιστικής. 

Με αποστολή ανάγκης η Ζάκυνθος
Το πολύ 14-15 παίκτες θα έχει στη διάθεσή του ο προπονητής της Ζακύνθου Ζόραν Γέφτοβιτς στο μεθαυριανό ματς στο Π. Μαγουλάς. Οι νησιώτες θα στερηθούν των υπηρεσιών τεσσάρων βασικών τους ποδοσφαιριστών, των τιμωρημένων Λιβέρη (που ήταν ο καλύτερος στο 1-1 με τη Νίκη), Κυπαρίσση, Τσιριγώτη, που ήταν ο σκόρερ με τους κυανόλευκους, αλλά και του Κωστάκη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. 

Για τον ίδιο λόγο θα λείψει και ο Τσάνης. Παράλληλα, θυμίζουμε ότι έχουν ήδη αποχωρήσει από την ομάδα του Ιονίου οι Σαμαράς και Νεόφυτος, που είχαν συμμετοχή στο ματς με τη Νίκη. 

Σφυρίζει ο Σελεμίδης
Τέλος, τον Χαράλαμπο Σελεμίδη από το σύνδεσμο Πέλλας όρισε η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ να διευθύνει τον μεθαυριανό αγώνα (18.30) της Νίκης με τη Ζάκυνθο. Βοηθοί του θα είναι οι Καράμπουλας και Γιαμουζής από την Πιερία. 


από τον Χρήστο Θανασούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου